Jaloa Oy on Ylivieskan vanhin rautakauppa

Jaloa Oy on Ylivieskan vanhin rautakauppa, olemme toimineet jo vuodesta 1957 alkaen.


Teräs Oy perusti Ylivieskaan konttorin 1.5.1957

Teräs Oy:n perustamisvuosi oli 4.6.1910 ja sen pääkonttori oli Vaasassa. Teräksen toimiala oli rautatavarain, rakennustarpeiden, värien y.m. tukku- ja vähittäiskauppa, kuten se siihen aikaan ilmoitettiin.

Taloudellisen ongelmien vuoksi Teräs Oy:n rautakauppatoiminta jaettiin kilpailijoiden kesken keväällä 1982.


Pohjanmaa Oy:nä 1982 alkaen

Jakamisen myötä vuonna 1982 Ylivieskan konttorin nimi vaihtui Pohjanmaa Oy:ksi. Konttorin varasto ja henkilökunta siirtyi Pohjanmaa Oy:lle.

Pohjanmaan Ylivieskan konttorikin tuli kuitenkin tiensä päähän 1985.


Kuva yrityksen perustamisvuodelta 1985. Kuvassa yrityksen perustajat Paavo, Leo ja Rauno sekä työntekijä Hannu. (vasemmalta Paavo, Hannu, Leo ja Rauno). Yrityksen ensimmäinen toimipiste oli Korjaamontiellä.

Palvelu Makasiini Oy perustettiin 1985

Pohjanmaa Oy:n lopettamisen myötä kyseisen yrityksen työntekijät Leo Mehtälä, Paavo Saviluoto ja Rauno Lampela perustivat Palvelu makasiini Oy:n.

Yritystoiminta alkoi 390m² tiloissa Korjaamontiellä. Vuonna 1988 yritys osti Ylivieskan kaupungilta tontin Tulolantien varresta, johon rakensi yhteensä 1750m² tilat.


Vuonna 1991 tehdyn laajennuksen jälkeen kokonaispinta-alaksi tuli 2000m². Silloin valmistuneissa tiloissa yritys toimii edelleen.


Kuva Korjaamontieltä, jossa Makasiinin kalusto tyylikkäästi rivissä.
Kuva vuodelta 1988. Tontti on ostettu Tulolantien varresta ja valmistelut uuden myymälän rakentamiseen ovat alkaneet. Kuvassa Veli-Pekka on päässyt aloittamaan alueen raivaustyöt.

Kuva vuodelta 1989. Uudet nykyaikaiset myymälätilat ovat valmistumassa.
Kuva vuodelta 1994. Suomessa ja Palvelu Makasiinissa elettiin kovia aikoja. Devalvaatiosta oli selvitty ja tulevaisuuden suunnittelu on käynnissä. Kuvassa omistajat Leo ja Paavo.

2000-luvulle itsenäisenä rautakauppana

Palvelu Makasiini Oy toimi Rautia- ketjussa aina 2000- luvun alkuun asti, jonka jälkeen on jatkanut toimintaa itsenäisesti. Yrityksen toiminnan painopiste oli siirtynyt vuosikymmenten aikana tukkuliikkeestä enemmän palvelevaksi rautakaupaksi. Merkittävimmät asiakkaat olivat rakentajat, maatalousyrittäjät, rakennusliikkeet sekä julkiset yhteisöt.


2020-luvulle itsenäisenä erikoisliikkeenä

2010- luvun loppupuolella tapahtui yhtiössä merkittäviä nimityksiä. Vuonna 2017 Arto Ojala:sta nimitettiin Palvelu Makasiiniin historian ensimmäinen ulkopuolinen toimitusjohtaja ja vuonna 2018 Ari Huusko nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi.


Rakentamiskulttuurin muutoksessa liiketoiminnan painopistettä siirrettiin enemmän palveluliiketoimintaan, monipuolistettiin osaamista kahdella rekrytoinnilla, lanseerattiin uusia tuotteita sekä kohennettiin myymälän ilmettä ja päivitettiin yritysmerkki sekä slogan.


Rekrytointien jälkeen oli pätevät ja osaavat henkilöt myymälässä, levypuolella sekä suoramyynnissä. Jo samana vuonna havaittiin, että tehdyt toimenpiteet olivat liiketoiminnan kannalta oikean suuntaisia.


2021 Arto Ojala/ Jaloa Oy osti Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan


2021 Palvelu Makasiini liiketoiminta siirtyi seuraavalle sukupolvelle. Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan osti yrityksen vt. toimitusjohtaja Arto Ojala. Toimitusjohtajana Ojala oli toiminut vuodesta 2017 alkaen.


Aputoiminimenä jatkoi edelleen Palvelu Makasiini. Yhteystiedot sekä toimipaikka säilyivät entisellään, vaikka virallinen nimi vaihtui Jaloa Oy:ksi. Henkilökunta siirtyi vanhoina työntekijöinä uuteen yhtiöön.


Uusia edustussopimuksia 2021

Keväällä 2021 solmittiin jälleenmyyntisopimus Laattapiste Oy:n kanssa. Yhteistyön myötä valikoimiimme tulivat mm. Mapei- ja Wedi-tuotteet. Tilasuunnittelun tueksi olemme saaneet hyvän valikoiman laattoja, pesuhuoneeseen vesi- ja kiintokalusteita sekä useita lattiamateriaaleja.

Syksyllä 2021 solmimme jälleenmyyntisopimuksen Väritukku Oy:n kanssa, joka paremmin tunnetaan Värisilmänä. Tämän myötä valikoimaamme tuli Värisilmän maalit Panu, IdeoPro sekä työkaluja kuten Carat jne. Väritukun myötä maalit ovat Teknokselta.


2022 Jaloa Oy:n yritysilme uudistui


Vuonna 2022 Jaloa otettiin virallisen nimen lisäksi käyttöön myös yritysilmeessä ja markkinoinnissa. Uudella yritysilmeellä haluttiin selkeyttää ilmettämme paremmin liikeideaa tukevaksi. Sloganissa kerrotaan liiketoiminnan tukijalat eli Rautakauppa-Levypalvelut-Tilasuunnittelu.


2024 Jaloa Oy on nyt myös Värisilmä Ylivieska

Värisilmän kanssa yhteistyömme alkoi tuolloin 2021 ja nyt oli oikea aika tiivistää yhteistyötä entisestään.

Värisilmä- ketjun myötä valikoimamme monipuolistuu entisestään pinta- ja sisustusmateriaaleissa.

Salla Huhtala aloitti meillä uutena sisustusmyyjänä. Hänellä on useamman vuoden kokemus Värisilmän tuotteista ja siten tuo meille hyvän lisän vahvalla osaamisellaan.

JATKUVA KEHITTÄMINEN JATKUU

Toiminnan kehittämistä jatketaan kehitys- ja investointisuunnitelman mukaisesti. Hallituksen tueksi on perustettu Advisory board. Yrityksessä on motivoitunut henkilökunta, joka haluaa kehittää itseään sekä yhtiön liiketoimintaa vielä paremmin vastaamaan tulevaisuuden sekä asiakkaidemme haasteita.


Ylivieskan lähiseutu on elinvoimaista aluetta ja antaa motivoituneelle henkilökunnalle hyvän ympäristön toimia. Toimintamme on ottanut suuria kehitysaskeleita viime vuosina ja kehitystä tullaan jatkamaan monella rintamalla myös tulevina vuosina.