Palvelu makasiini oy:n liiketoiminta on myyty

Tiedote 1.4.2021
Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminta on myyty

Paavo Saviluodon, Leo Mehtälän ja Rauno Lampelan perustama Palvelu Makasiini Oy on palvellut Ylivieskassa jo yli 35 vuoden ajan. Muun muassa rakennustarvikkeita, uuneja, talopaketteja, keittiöitä ja rakennuslevyjä myyvä Palvelu Makasiini onkin Ylivieskan vanhin rautakauppa.

Liiketoiminnan myymistä on valmisteltu muutama vuosi: ”Tietynlaista haikeutta on ilmassa”, toteavat Palvelu Makasiinin perustajat Leo Mehtälä ja Paavo Saviluoto. ”Vuonna 1985 lähdettiin tyhjästä liikenteeseen isolla riskillä. Taustatukena meillä oli Pohjanmaa Oy, jolla oli vahva usko nuoriin yrittäjiin. Vähitellen liiketoiminta kasvoi ja saimme hyviä kumppaneita ja asiakaskunta laajeni. Lamavuodet olivat meille erityisen haasteellisia, kun kauppa ei tahtonut käydä ja kun oli vielä lisäksi paljon korkeakorkoista valuuttalainaa. Mennyttä muistellessa kuitenkin ensisijainen tunnetila on kiitollisuus, tämä on ollut sellainen matka, jolle kannatti lähteä”, toteavat entiset yrittäjät.

Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan ostanut Arto Ojala on tuttu näky Palvelu Makasiinissa. Yrityksen toimitusjohtajana muutaman vuoden toiminut Ojala on antanut vahvat näytöt osaamisestaan liiketoiminnan johtamisessa. ”Iloitsemme Arton panoksesta yhtiöllemme ja ilolla luovutamme viestikapulan osaaviin käsiin”, toteavat Mehtälä ja Saviluoto.  

Sievistä kotoisin nykyisin Nivalalainen Ojala osti Palvelu Makasiinin liiketoiminnan juuri perustamansa uuden yhtiön nimiin. Yrittäjyys ei ole Ojalalle vierasta, olihan hän ennen toimitusjohtajapestiä yrittäjänä. Ajatus Palvelu Makasiini Oy:n liiketoiminnan ostamisesta kypsyi Ojalalle vähitellen: ”Meillä on erityisen hyvä työporukka, joka on todistanut osaamisensa ja venymiskykynsä kerta toisensa jälkeen.” Ojala toteaa.  Myös asiakkaat ja kumppanit saavat Ojalalta kiitosta: ”Avoin ja läpinäkyvä keskustelukulttuuri on johtanut siihen, että asiakkaat ovat ottaneet meidät mukaansa ratkomaan omia haasteitaan. Olemme parhaamme mukaan pyrkineet olemaan luottamuksen arvoisia. Toimittajapuolen kumppaniverkosto on pitkälti vakiintunutta ja yhteistyö sujuvaa. Monet kumppanimme ovat valtakunnallisesti erittäin vahvoja toimijoita, mutta oman myymälän puuttuminen Ylivieskasta on johtanut syviin ja pitkäkestoisiin yhteistyökuvioihin Palvelu Makasiinin kanssa. Mielestäni lähtökohdat jatkaa Palvelu Makasiinin liiketoimintaa ovat kaikin puolin hyvät”. Ei edes koronatilanteen vaikeus tuonut ylitsepääsemättömiä esteitä. Ojalan mielestä yrittäjänä on toimittava pitkällä tähtäimellä ja ensimmäinen kvartaali päättyy viiden vuoden päästä. Sen jälkeen on hyvä tehdä analyysiä onnistumisista ja epäonnistumista.  Todennäköistä on, että korona ei enää sitten vaikeuta liiketoimia ainakaan näin paljoa.

Mitään äkillisiä muutoksia liiketoimintakauppa ei tuo Palvelu Makasiinin toimintaan. Toimipiste säilyy tutussa paikassa Tulolantiellä, henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön ja Palvelu Makasiini kyltit säilyvät ennallaan. Toki muutoksia on tulossa luonnollisesti jossain vaiheessa. ”Levypalvelussa siirrytään osittain korkeamman jalostusasteen tuotteisiin”, Ojala toteaa. Myös levypalvelun laajennusinvestoinnit ovat Ojalalla mielessä: ”Nykyisellä kalustolla rajat ovat tulleet vastaan. Pyrimme jatkossa automatisoimaan tuotantoprosessia siten, että suuremmatkin tilausmäärät onnistuvat ja kustannustehokkuus sekä toimitusvarmuus pysyvät hyvällä tasolla.

Koronatilanteesta johtuen avajaisjuhlallisuuksia ei ole tiedossa ainakaan ihan heti.
Tilannetta katsotaan uudestaan alkukesästä.

Lisätietoja antaa
Arto Ojala, p 044-7051764
arto.ojala@palvelumakasiini.fi